tranceformatie.nl
Praktijk voor Moderne hypnotherapie & Persoonlijke begeleiding

 

Elk gedrag en iedere overtuiging heeft een positieve intentie en was ooit de beste keuze in een bepaalde situatie.
Behoud de intentie en verander het gedrag.”
Uitgangspunt Tranceformatie

 

Wat is hypnose?
Hypnose of trance is in wezen geconcentreerd je aandacht op een bepaald onderwerp richten. Je blijft je volledig bewust van alles, maar laat de buitenwereld even voor wat die is om je aandacht te richten op wat er binnenin je leeft. Door je te concentreren op je onbewuste kant, krijg je toegang tot informatie waar je met je dagelijkse denken geen weet (meer) van hebt.
In dit onbewuste gebied liggen ook je niet-ontwikkelde vermogens en verdrongen delen van jezelf. Door het gebruik van hypnose kunnen deze bewust worden gemaakt en worden ingezet op manieren die vóór je werken.

Trance is een natuurlijk menselijk vermogen, dat iedereen heeft. Denk maar aan de keren dat je iets “op de automatische piloot” hebt gedaan (en vanzelfsprekend goed).


Waaruit bestaat Moderne hypnotherapie?
Moderne hypnotherapie bestaat uit veel meer dan alleen werken met hypnose.
De therapie kan uit alleen gesprekken bestaan, maar ook een combinatie zijn van gesprekken met regressie, reïncarnatietherapie, focussen, ontspannings- en ademhalings­oefeningen, werken met chakra’s (energiecentra in het lichaam), NLP-technieken en familie-opstellingen (systemisch werk).

Therapie: ontspanning & ruimte
Je zou kunnen stellen dat alles – en dus ook mensen – uit energie bestaat. Wanneer energie niet vrij kan doorstromen, ontstaan er blokkades. Vergelijk het met een rivier die versperd is geraakt. Het water zal een uitweg zoeken en na de versperring zal er minder water stromen of helemaal ophouden. Terwijl op andere plekken juist overlast ontstaat. Blokkades hebben dus effect op de rivier èn het hele systeem er omheen.

Het primaire doel van de therapie is te ontspannen en zo een ruimte te maken waar het hoe/wat/waar van de blokkades ontdekt kan worden. Plus wat er nodig is om de energie weer zijn vrije loop te laten hernemen. Hierdoor kan het hele systeem van binnenuit en uit zichzelf gaan herstellen.

Menselijke blokkades bestaan uit gedachten, overtuigingen, emoties en/of ervaringen – uit dit leven of vorige levens. Wanneer onverwerkte emoties en ervaringen worden losgelaten en een nieuwe plek krijgen in het geheel, ontstaat ruimte voor verandering en nieuwe mogelijkheden. Alle hulpbronnen die je nodig hebt, zijn al in je; het gaat erom deze ook in te kunnen zetten.

Bovengenoemde blokkades kunnen ook de aan de basis van fysieke klachten liggen. Aandoeningen kunnen beschouwd worden als een verstoring van een gezonde balans en zo een belangrijke signaalfunctie vervullen. Of de lichamelijke klacht nu wel of niet genezen kan worden: zich bewust worden van de boodschap en het vermogen te accepteren wat er werkelijk is, draagt bij aan het herstel. Soms kan de klacht totaal verdwijnen.


Wanneer geschikt?
De therapie is geschikt voor alle klachten/vragen, zowel op lichamelijk, mentaal als spiritueel gebied. Denk bijvoorbeeld aan:

* zelfvertrouwen * innerlijke conflicten * schaamtegevoelens * angsten * fobieën * trauma’s * terugkerende negatieve gedragspatronen doorbreken * dwangmatige handelingen * problemen in persoonlijke / werkrelaties * verlies- en rouwverwerking * depressiviteit * burn out * slapeloosheid * migraine * verlichting van chronische pijn * allergische aandoeningen *

De therapie is een hulpmiddel bij persoonlijke groei en gewenste veranderingen.


Kosten / duur / frequentie?
Hypnotherapie staat bekend als een effectieve therapievorm. Het aantal sessies wordt afgestemd op jouw hulpvraag en mogelijkheden. De sessies duren ca. 5 kwartier tot 1,5 uur. Per sessie bedragen de kosten Ä85,-, ook het intakegesprek dat meestal iets langer duurt. Betalingen bij voorkeur contant na de sessie, maar bankovermaking is in overleg mogelijk. Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 48 uur van tevoren.

Er wordt vaak gestart met wekelijkse of tweewekelijkse sessies en na een aantal keer wordt gekozen voor een langere tijd tussen de sessies.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de therapie afhankelijk van de afgesloten zorgverzekering. Een overzicht vind je op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie. En informeer zelf bij twijfel bij uw zorgverzekering onder vermelding van de ondergenoemde AGB-code.


Kiezen voor regulier of alternatief?
Wat mij betreft geen of/of maar en/en. De therapie is aanvullend, want ik kan en wil de reguliere geneeskunde niet vervangen. Bij lichamelijke en ernstigere psychische klachten verzoek ik je om ook een huisarts of specialist te raadplegen. Met hypnotherapie werk je aan de onbewuste aspecten van je klachten waardoor eventuele blokkades die je genezing beïnvloeden weggenomen kunnen worden. Datzelfde geldt voor reiki en voetreflexologie.


Wie ben ik?
Marga Koot - TranceformatieMijn naam is Marga Koot. Al jong was ik geÔnteresseerd in de invloed van gedachtenkracht en de energiŽn om ons heen (andere mensen, natuur). En in alternatieve geneeswijzen, omdat hierbij gekeken wordt naar de mens als geheel Ė lichaam, geest en ziel. Na een Reiki cursus volgde ik een praktijkjaar Voetreflexologie. Tijdens de behandelingen ontdekte ik dat mensen tijdens de behandelingen vaak begonnen te praten over wat in ze leefde. Een NLP-practioner opleiding voor een communicatie en hoe om te gaan met wat we in ons hoofd halen was een logische vervolgstap. Hierbij herleefde een oude fascinatie voor hypnose en werken met trance. Om op een gedegen basis met mensen te werken, heb ik de 3-jarige post-HBO opleiding voor hypnotherapie gevolgd en ben in 2004 de praktijk Tranceformatie gestart. Na een aantal jaar bijscholingen volg ik nu (2017) het Master-jaar met een verdieping naar meditatie, yoga-oefeningen, chakra's en Egyptian healing.

Bijscholingen o.a. in traumawerk, (EMDR, traumaverwerking), ontwikkelingstrauma's (Energetische psychologie), burnout, ademtechnieken (Rebirthing, Kracht van Ademen), kernintegratie en Emotional Freedom Technique (cliŽnten leren zelf meriaanpunten gebruiken voor herstel van emotionele balans). Daarnaast ook Medische Basiskennis, en PSBK Psychosociale Basiskennis voor Zorgprofessionals.

Mijn doel is mensen zich (weer) prettig en gezond te laten voelen, en wat je zelf kunt doen om dit te bereiken.

 

Kennismaking en/of vragen?
Wil je weten of deze therapie geschikt is voor jou en/of heb je andere vragen, dan kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen. Ik zal de vragen graag beantwoorden.

Ook kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Dit oriënterende gesprek is gratis.

Tranceformatie
De sessies vinden plaats in Zaandam op de Middelhovenweg 53. De praktijk bevindt zic op de tweede verdieping, deze is alleen per trap te bereiken. De bereikbaarheid met de auto is prima; er kan gratis geparkeerd worden op de Veldvliegerweg (2 min. lopen naar de praktijk). Voor het openbaar vervoer stoppen diverse bussen bij de halte Veldvliegerweg (64, 69, 391: 3 minuten lopen), of halte Mennistenerf (65, 392, 394: 7 minuten lopen).

In overleg is het ook mogelijk om sessies bij jou thuis te doen.


Grotere kaart weergeven

Telefonisch ben ik bereikbaar op: 075-2024498 of 06-16332468

E-mail: mkoot@tranceformatie.nl

 

NBVHRBCZAGB codeSCAG

· Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten - lidnr. 04098

· RBCZ/TCZ register: licentienummer 171164R / https://rbcz.nu/index.html

· SCAG Inschrijvingsnummer 10646 / https://www.scag.nl/

· Vektis AGB-code praktijk 90011700 / AGB-therapeut 90/032762.

· KvK nummer 57494657

 

Meer informatie en andere sites
Meer informatie over hypnotherapie is ook op de volgende sites beschikbaar:

www.hypnos.nl (Opleiding voor hypnotherapie)

www.hypnotherapie.nl (NBVH-Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten)


Vervanging bij ziekte/vakantie
Bij langdurige afwezigheid wordt de praktijk waargenomen door Lidia Tato, 06 27 555 885. Zie https://www.lidiatato.nl voor meer informatie.

 

Geschillen of klachten
Als je een klacht hebt, bespreek die dan eerst met mijzelf. Misschien is er sprake van een misverstand. Een goed gesprek kan het probleem mogelijk al oplossen. Als wij er niet uit zouden komen, kun je de klacht - afhankelijk van de inhoud - indienen bij één van de onderstaande instanties.

Klacht via klachtfunctionaris van de beroepsorganisatie

Je kunt je klacht ook voorleggen aan de klachtfunctionaris van de beroepsorganisatie NBVH. Deze zal proberen te bemiddelen in het gesprek tussen ons.

Klacht via Geschillencommissie SCAG
Lost een gesprek het probleem niet op? Dan kan een rechtszaak worden aangespannen. Maar de wet biedt ook een laagdrempelig alternatief: als NBVH-beroepsbeoefenaar ben ik aangesloten bij de onafhankelijke geschilleninstantie SCAG. Je kunt je hiertoe wenden met de klacht. De geschillencommissie doet een uitspraak waar beide partijen zich aan moeten houden. De geschilleninstantie kan ook een schadevergoeding toekennen.

Klacht via de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ)
Bij het tuchtcollege kun je alleen klagen over situaties die onder de tuchtnormen(beroepscodes) binnen de complementaire zorg vallen. In bijna alle gevallen betreft het hier de beroepscode van de RBCZ/TCZ en de beroepscode van de beroepsorganisatie waarbij de therapeut is aangesloten (in dit geval de NBVH).

 

AVG Privacyverklaring
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Daarom volgt hier een privacy verklaring (nieuwe pagina).